Ez a kérdés nekünk is elsőként merült fel, miútán kiválasztottuk a projektet. Úgy gondoljuk, hogy az általunk mindenképpen fontosank tartott szempontok ezen menüpont alatt kapjanak helyet, így az olvasó egybe megtalálja a szempontjainkat.
MINŐSÉG
Ez az egyik legfontosabb kritérium. Minőségi alapanyagok nélkül, szinte lehetetlen egészséges, táplálkozási rendszernek megfelelő ételt készíteni. Budapesten számos étterem emeli ki hirdetéseiben a minőséget, de az utóbbi időbe egyre nagyobb hangsúlyt kap a vendégek körében is. Hiszen ahogy a fogyasztásuk vált egyre tudatosabbá, elvárttá vált az éttermek, kávézok, cukrászdáktól is, hogy pontos információt kapjunk az étel és ital származási helyéről.
Minőség alatt nem csak az alapanyagokat értjük, hanem a hely hangulata a kiszolgálás minősége is éppen annyira fontos, mint az elénk rakott étel-ital minősége. A hely hangulata, elhelyezkedése –főleg Budapesten- fontos szerepet játszik, akkor is ha csak egy kávéra vágyunk de akkor is ha egy családi ebéd helyszínét keressük.
VEGYSZER MENTESSÉG
Ez a kérdés az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vendégek. A hagyományos gazdálkodásban elfogadottá vált a termelékenység és a hatékonyság érdekében segíteni az alapanyagok gyors, betegség nélküli növekedését. Ez mára már vitatott kérdéskörbe tartozik és az emberek egyre jobban kedvelik a vegyszermentes, bio, megbízható helyről származó alapanyagokat. Ennek köszönhető, hogy a bio boltok térhódítása is.
Azon alapanyagot nevezhetünk bionak, melyek termőföldje 3 éve nem kapott vegyszert, a termelő nem használ génmódosított vetőmagot és teljes lebomló vegyszert használ.
TARTÓSÍTÓSZER MENTES
Ez szinte alapnak feltételnek tűnik egy egészséges vendéglátóhelyen, de lassan bármely vendéglátóegységben. Már számos tanulmány kimutatta, hogy ezeket a mesterséges anyagokat szervezetünk nem vagy csak nagyon nehezen tudja lebontani. Számos ilyen anyagot már betiltottak, vagy ha szerepel, a termékben külön ki kell emelni a csomagoláson. Sajnos ezek az anyagok nagyon nem tesznek jót a szervezetünknek, sokaknál alakult ki allergia e szerek miatt. A vendéglátóegységeknél, külön fel szokták tüntetni, hogy mely ételek milyen érzékenységet illetve allergiát válthatnak ki, így is elősegítve elsősorban a személyzet munkáját.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése